Mitt i ett äventyr

Den gångna helgen har jag åkt buss med Solveig samt 27 stycken andra tanter (och några herrar). Vi har tillsammans sjungit allsång till allehanda sånger (dock är Gulli Gullan fast förankrad i hjärtat efter denna resa) och tittat på vackra saker och agerat japaner mest hela tiden.

 

På vägen ner stannade vi och inhandlade varor för att intaga på kvällarna vid tant-talk och kortspel. (OBS. Detta är miniflaskor).

 

Här gällde det att lägga upp strategin så att man orkade ALLT på frukostbuffén, inklusive/framför allt maten som befann sig allra längst ner på bufféborden. Och vi ville ju smaka på så många kakor som möjligt (utan att verka alltför hagalna), så vi valde med omsorg ut varsin och delade sedan systerligt på dessa. Dagen efter gjorde vi om denna procedur.

 

När vi skulle hitta någonstans att käka lunch hittade vi ett ställe som hade principen ”ta vad ni vill ha och betala här borta”. Så vi roffade åt oss allt möjligt: kringla, croissant, strudel, pizzabit och en vanlig bulle. Allting innehöll mer eller mindre fyllning. Och givetvis delade vi på allting här med, så vi fick lite av mycket!

 

Innan bussen tog oss hem igen stannade vi på ett ställe som var kända för sin jordgubbssylt (så självklart köpte jag det med mig hem), men de hade även jordgubbs-te, -houng, -sylt osv. (Ja, jag köpte téet).

 

Summan av kanelen: En fantastisk liten semester med alla Gina-ingredienser.

icouldbepurple

Frukt är godis. Och kakor är mat.

RSS 2.0