Pridetårta

Batman har gjort det till en grej att man ska bjuda på sötsaker vid varje tillfälle som ges. Detta i olika sammanhang som han deltar i:
  • På sitt jobb påstod han till sommarvikarierna att det var sed att bjuda på något gott ens sista arbetsdag.
  • I sin simträningsgrupp gjorde han till tradition att man bjuder på tårta på sin födelsedag.
  • I hemvärnet har han infört att man har med sig något gott till varje övning.
Givetvis tar jag åt mig lite av äran för denna inställning; jag vill gärna tro att jag färgat honom här. Dock har detta också resulterat i en hel del jobb för Batman själv. Och såklart ber han sin expert inom området om hjälp.
 
Senast var för någon veckor sedan då han skulle sluta på sitt jobb. Han meddelade att han tänkte baka en regnbågstårta att bjuda kollegorna på och frågade om jag vill hjälpa honom. När jag kollade upp receptet insåg jag att det inte var så himla komplicerat som jag trott. Bara otroligt tidskrävande. Och så såg det jätteroligt ut att baka. Så jag lade fram till honom att denna bakuppgift nog var bättre lämpad för mig ensam. Han accepterade (det visade sig sen att han ändå hade tänkt fråga om jag kunde göra den själv så han hann träna).
 
Beskåda nedan, mitt fantastiska verk!
 
Sen fick jag gå hela dagen därpå och hoppas att hans kollegor inte var alldeles för sötsugna, utan att det skulle bli en bit över till mig att smaka med. Nackdelen med tårtor är ju den att det liksom inte blir något över till en själv att provsmaka innan man bjuder på den. Men alla kan vara lugna, jag fick smaka big time. Och den var magisk.
 

icouldbepurple

Frukt är godis. Och kakor är mat.

RSS 2.0